• Новини

    УТК " Адмірал " постійно стежить за найсвіжішими і важливими новинами , які стосуються різних аспектів морських галузей . Докладніше
  • Курси для моряків

    Учбово-тренажерний комплекс "Адмірал", має велику тренажерну базу, для проведення різних курсів для моряків та підготовці моряків по різним напрямкам. Докладніше
  • Marlins English Language Tests

    Ми є авторизованим центром з тестування знань англійської мови для моряків відповідно до програми Marlins. Докладніше
  • 1
  • 2
  • 3

Кухар судновий

Підготовка здійснюється згідно Державного стандарту професійно-технічної освіти ДСПТО 5122.0Н.55.50-2011  

Вимоги до освітнього рівня осіб, які вступають на навчання з професії «Кухар судновий» з присвоєнням кваліфікації - 4р. : попередня кваліфікація   – кухар 3 р., стаж роботи за професією «Кухар» 3 р, не менше 1 року

Специфічні вимоги: медичні обмеження, вік на момент закінчення навчання - не менше 18 років.

Навчання з професії «Кухар судновий» з присвоєнням кваліфікації 4р. включає предмети загальнопрофесійної підготовки, професійно-теоретичної підготовки (кулінарія; товарознавство харчових продуктів; обладнання підприємств харчування і камбузів суден; фізіологія харчування, санітарія і гігієна; організація виробництва та обслуговування; облік, калькуляція і звітність; охорона праці; будова суден; організація служби на суднах, боротьба за живучість судна; англійська мова за професійним спрямуванням) та професійно-практичну підготовку.

Вимоги до освітнього рівня осіб, які підвищують кваліфікацію з професії «Кухар судновий» з присвоєнням кваліфікації –5 р.: попередня кваліфікація – кухар судновий 4р., стаж роботи за професією «Кухар судновий» 4-го розряду не менше 1,5 року.

Специфічні вимоги: медичні обмеження.

Навчання з професії «Кухар судновий» з присвоєнням кваліфікації 5 р. включає предмети загальнопрофесійної підготовки, професійно-теоретичної підготовки (кулінарія; товарознавство харчових продуктів; обладнання підприємств харчування і камбузів суден; фізіологія харчування, санітарія і гігієна; організація виробництва та обслуговування; облік, калькуляція і звітність; охорона праці; англійська мова за професійним спрямуванням) та професійно-практичну підготовку.

 Навчально-матеріальна база для підготовки кваліфікованих робітників за професією «Кухар судновий»

Кабінети: кулінарії; товарознавства харчових продуктів; обладнання підприємств харчування і камбузів суден; організації виробництва та обслуговування; фізіології харчування, санітарії і гігієни; охорони праці; будови суден; організації служби на суднах, боротьби за живучість судна; англійської мови за професійним спрямуванням; інформаційних технологій.

Лабораторії : кулінарії, інформаційних технологій.

Наповнюваність навчальної групи - до 25 слухачів.

Строк підготовки з професії складає : кухар судновий 4 р. – 23 тижні, кухар судновий 5 р. – 16 тижнів.

Слухачі, які опанували курс навчання й успішно пройшли кваліфікаційну атестацію отримують свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації державного зразка.